SATEL 2015 tavaszi újdonságai

Mint minden gyártó a SATEL is igyekszik lépést tartani a felhasználói igények változásaival. Az újonnan megnyíló technológiai lehetőségek kiaknázása minden esetben izgalmas, a felhasználó kényelmét szolgáló megoldások születéséhez vezethet.

Kerti lopások - fatolvajok

Bizonyára sokan tapasztalták már a nem kívánt tolvajok behatolását a kertjükbe. Sajnos ennek mindenki ki van téve, ezért kell minél körültekintőbbnek lennünk. Itt a tél a nyakunkon s vele együtt a fűtés szezon is. Nézzünk körbe a kertünkben!

Befagyott ajtók és kapuk

 

A hideg idő beköszöntével nem csak az autók, hanem a lakások, kapuk, utca ajtók is be tudnak fagyni. Egyik nap esik, másik nap megfagy a leesett csapadék, kerítésekre folyt víz. Tartsuk hát szemmel a kapukat és az ajtókat.


Autókhoz gyakran használnak jégoldó folyadékot, bátran használjuk ezt bejáratainkon is. Ha nagyon befagyott a kapu kilincse vagy épp a lakat, öntsünk rá forró vizet ha nincs kéznél jégoldó, de azonnal töröljük szárazra a kezelt területet, hisz a víz újból megfagyhat rajta, így kerülhetünk csöbörből-vödörbe.

2

Hasznos ha gépzsírral kenjük be a zárat és belseléyt ugyanis taszítja a vizet. Ehhez persze feltétlenül tegyünk egy kulcs méretű zsákot a táskánkba, hogy a kulcscsomót abban tárolhasuk mert megeshet, hogy a kulcson maradt gépzsír összeken minket vagy a táska tartalmát.


Naponta használjuk ezeket a járatokat, így könnyen megvizsgálhatjuk, szemügyre vehetjük őket. Nyomjuk le a kilincset, vizsgáljuk meg belemegy ez a nyelve a zárba, nem akad, nem fagyos?! Ne kerülje el figyelmünk a tény, hogy egy rosszul záródó ajtón, esetleg kapun egy ügyes betörő könnyen besurran.


Legyen az kapu vagy csak egy bejárati ajtó, a tél közeledtével ezek ellenőrzésére is fektessünk nagy hangsúlyt. Hívjuk fel erre ismerőseink figyelmét is, idősebb rokonoknál vizsgáljuk meg magunk a zárat. Sokan elsiklanak efelett a téma felett, de lássuk be ugyan olyan fontos védelmi vonal a kapu vagy a bejárati ajtó, mint az ablakok.


Legyünk körültekintőek és szánjunk időt lakásunk karbantartására, hiszen magunknak teszünk ezzel jó szolgálatot.

 

Ismerjük meg a kamerákat

Sokan használnak sokféle kamerát, de olykor tanácstalanul állunk, hogy vajon melyik is a legjobb? Melyik lenne a megfelelő? Ezekhez persze nagyban hozzájárulnak a fényviszonyok, a terület nagysága stb. A következőkben néhány kamerát bemutatunk röviden, hogy megismerjétek a működésüket.

Távfelügyeletről röviden

A távfelügyeletes riasztókról keveset tudunk, pedig egyéb házvédelmi rendszereinket nagyon jól kiegészítheti, mi több, a legmagasabb szintre emelheti.

Riasztók a házon belül

Riasztók terén több faja szerkezet is a rendelkezésünkre áll, ha lakásvédelemről beszélünk. A következőkben bemutatjuk, melyek azok, amiket érdemes beszereltetni.

Kaputelefonok

 

Legtöbben panel és társasházak lakói használnak vagy szereltetnek be kaputelefont, ettől függetlenül egyre több kertes ház tulajdonos dönt amellett, hogy ők is beszereznek egyet. Ezek a berendezések jó szolgálatot tesznek kiszűrni a gyanús alakokat.

Tűzesetek megelőzése

Mivel már itt a fűtési szezon a nyakunkon, fel kell hívni a figyelmet a véletlen lakástüzekre, illetve ezek megelőzésére.

Védjük meg a nagyiékat!

Sokan vagyunk abban a helyzetben, mikor távolabb élünk családunktól, hisz a munkánk és a kötelesség messzebbre szólít minket. Ennek következtében nem lehetünk közel minden percben szeretteinkhez. Legyenek azok idős szülők vagy nagyszülők, az ő biztonságukról is gondoskodnunk kell. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre ha védelmükre gondolunk.

Zárak a lakásban

A házakba jutó betörők elsődleges célpontjai az ajtók, ablakok. Ezekre kell a legnagyobb figyelmet fordítani, hisz első védőbástyáinak számítanak. Építkezésünk alkalmával erre is szenteljünk időt, találjuk ki a védőberendezések helyét, kérjünk hozzá szakértő segítséget. Ha már megépített, vásárolt lakásba költözünk, nézzük át megfelelő-e a védelme. Az ilyen költözéseknél legyen első dolgunk, hogy kicseréljük a zárakat minden helyen, hogy ne találjunk illetéktelen behatolókat hazaérkezésünkkor.

  • 1
  • 2