Kültéri védelem

Fontos a kertvédelem, hisz ezen keresztül juthatnak be betörők a lakásunkba. Ha ez nincs biztosítva, nyitott az út bármilyen behatolónak. A következőkben néhány eszközt mutatunk be, melynek beszerzése/felszerelése esetén biztonságosabbá tehetjük a portánkat.

Elektromos kerítés:

A leghatékonyabb vagyonvédelmi rendszerek közé tartozik az elektromos kerítés. Már meglévő és újonnan épült kerítéseinkhez is alkalmazhatjuk, felszerelhetjük. A rendszer azonnal jelezni kezd érintés, rongálás vagy vágás esetén. Beállítható manuálisan vagy mobilról, hanggal és némán is egyaránt tud jelezni. A kerítés nagy hatású sokkolásra képes mely minden behatolót megbénít arra az időre, míg a fizikai védelem meg nem érkezik.

Infra kamera:

Az infra kamerák sötétben is átláthatóvá teszik az udvart. Ennek segítségével elég csak egy monitoron keresztül átnézni a portát, s veszély esetén a rendőrséget tárcsázni, vagy riasztásképp a lámpát feloltani. Az infra kamerák lényege, hogy a 0° feletti hőmérsékletű dolgokat láthatóvá tegye a sötétben.

masco samsung sco2080termék forrása: masco.hu

Mozgásérzékelő lámpa:

Ezek a lámpák, ahogy nevükben is benne van, bizonyos távolságra mozgást érzékelve felkapcsolódnak. Ezt észlelve, megriadhat a betörő. Fontos, hogy ne rohanjunk ki egyből az udvarra, ha felkapcsolódott a lámpánk, hisz sose tudni, hol rejtőzik a rabló!

masco orno orop304wtermék forrása: masco.hu

 

Tags: kertvédelem, kert, elektromos kerítés , infra kamera, mozgásérzékelő lámpa