Védjük meg a nagyiékat!

Sokan vagyunk abban a helyzetben, mikor távolabb élünk családunktól, hisz a munkánk és a kötelesség messzebbre szólít minket. Ennek következtében nem lehetünk közel minden percben szeretteinkhez. Legyenek azok idős szülők vagy nagyszülők, az ő biztonságukról is gondoskodnunk kell. Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre ha védelmükre gondolunk.

A technika könnyen a barátunk lehet, hisz készítenek kifejezetten nagyi-mobilokat, melyeken egy gomb megnyomásával a kívánt embert tudják tárcsázni, mindenféle egyéb pötyögés nélkül. Ha bemegyünk egy telefonos boltba, készséggel segítenek majd kiválasztani a megfelelő készüléket szerettünknek, sőt a beállításokban is segítenek, hogy melyik gombhoz melyik rokon számát kapcsolják.

2

A következő lehetőség a riasztók beszereltetése - már ezek az eszközök sem kerülnek már borsos árakba. Szereltethetünk az egész házra, hogy este, lefekvés után ha nyugovóra tértek bekapcsoljon vagy szereltethetünk mozgásérzékelő lámpákat az udvarra, melyek jeleznek ha illetéktelenek jönnének be portájukra. Ha valamelyiket, esetleg mindkettőt alkalmazzuk, tegyünk ki egy táblát elrettentésképp az utcaajtóra!

A pénz nélküli megoldások közé az tartozik, hogy felhívjuk a figyelmet a betörések lehetőségeire. Magyarázzuk el, hogy ne nyissanak ajtót idegeneknek, még akkor sem ha a kukucskálón át szimpatikusnak tűnik is. Zárják az ajtókat, ablakokat, különösen panelházak esetén, hisz a besurranó tolvajoknak csak egy nyitott ajtó kell, aztán viszik, amit az előszobában találnak, vagy épp ami a szobaablakhoz közel esik.

Javasoljuk, hogy ne tartsanak otthon nagy mennyiségű kézpénzt. Nyugdíjukat ne a postás adja át, hanem helyezzék bankba, nyugdíj bankszámlára.

betoro

És talán a legbarátságosabb megoldás ha tartanak otthon egy kutyát, amit éjszakára szabadon tudnak engedni. Néha már ennyi is eltántorítja a betörőket. Ha kutyát tartanak, egy kis táblán ezt is jelezzék a kapun!

Tags: nagyi mobil, riasztó, kutya tartás, betörés, védelem