Kaputelefonok

Legtöbben panel és társasházak lakói használnak vagy szereltetnek be kaputelefont, ettől függetlenül egyre több kertes ház tulajdonos dönt amellett, hogy ők is beszereznek egyet. Ezek a berendezések jó szolgálatot tesznek kiszűrni a gyanús alakokat.

A kaputelefonok legegyszerűbb fajtája, a sima videó és kép nélküli szerkezet, ezen csak egy gombnyomás segítségével hallhatjuk a kint várakozó személy hangját. Ez alapján tudjuk eldönteni, hogy ismerjük az illetőt és beengedjük vagy túl gyanús a hangja így megkérjük a távozásra.

A kaputelefonok ettől jobbnak mondható formája, mikor már képet is kapunk a hang mellé. Így már teljesen világos számunkra, ki áll az ajtónkban. A legmodernebb technikák már lehetővé teszik, hogy mi már azelőtt láthassuk a kint ácsorgó személyeket, mielőtt beleszólnánk, hisz a csengő megnyomásával egyből bekapcsol a kamera és képet kapunk az utcáról. Ezeket a kamerás kaputelefonokat rendszerint bővíteni is lehet, hogy akár három helyen láthassuk ki csenget és onnan válaszoljunk ahol épp közelebb van hozzánk a beszerelt eszköz.

Panel és társasházak lakó általában csak általános kaputelefonnal rendelkeznek, pedig előnyükre válna ha kamerásra cserélnék mert sose tudni milyen tolvaj surran be egy-egy nyitva hagyott lépcsőházi ajtón. Hiszen sok idős él egymagában, nyitva hagyott lakásajtóval. Ezekre az idős emberekre csapnak le legtöbbször a tolvajok. Egy kamerás kapucsengő épp ezért tesz jó szolgálatot, hisz belenézve nagymamánk, nagypapánk is láthatja, hogy ki az akit be akar engedni. Persze otthon hagyott kisgyerekek számára is hasznos lehet, hisz nem elég ha megmondjuk nekik, ne engedjenek be idegeneket, könnyen átverheti őket egy betörő azt állítva, hogy anya-apa barátja vagyok! Ezeken a készülékeken ő is láthatja, hogy valóban ismerős arc vagy egy rossz képű idegen.

Mindenképpen hasznukra válnak ezek a készülékek, hisz biztonságunk szolgálatába állnak. Segítenek megvédeni magunkat és családjainkat is a veszélytől.

masco futura vdmr11 id d82termék forrása: masco.hu

Tags: kaputelefon, video, kép