Távfelügyeletről röviden

A távfelügyeletes riasztókról keveset tudunk, pedig egyéb házvédelmi rendszereinket nagyon jól kiegészítheti, mi több, a legmagasabb szintre emelheti.

Riasztók esetében, a betörést nem akadályozhatjuk meg csak jelzést adhat ki a készülék mely elriasztja a tolvajt. Van olyan besurranó, akit elüldöz a szirénázó hang, de van aki ennek ellenére is felkapja a keze ügyébe akadó tárgyakat és velük együtt tűnik el a színhelyről. Ilyen esetben tesz jó szolgálatot, ha távfelügyeleti rendszert alkalmazunk, hisz betörés esetén a megbízott biztonsági szervezet központjába riasztást ad le, s ők rövid idő alatt a helyszínre vonulnak.

Videókamerás távfelügyelet esetén, a megbízott biztonsági szolgálat 24 órán keresztül, tehát éjjel-nappal képet kap a megfigyelt területről. Visszanézhetik a felvételeket, eltárolhatják azokat, melyek egy betörés esetén fontos bizonyítékok lehetnek. Riasztó rendszerrel kombinálva a lehető legjobb védelmi rendszert biztosíthatunk otthonunk számára. Egy riasztás esetén azonnal képet kap a szolgálat a helyszínről, menekülés esetén látják, merre is indult a rabló, s a központban lévő diszpécser rádión kommunikálhatja a képen látottakat, a helyszíni járőrnek. 

Ha csak téves riasztásról van szó, nem kell tévesen kivonulniuk, hisz egyértelműen látják a riasztást kiváltó okot. Telefonon is bármikor ránézhetünk otthonunkra, hisz a technika ma már ezt is lehetővé teszi.

Nem árt a különböző védelmi szerkezeteket, rendszereket kombinálva használni, nem győzzük hangsúlyozni, hisz így érhetjük el a kellő hatékonyságot. Mérjük fel otthonunk gyenge pontjait, kérjük szakemberek segítségét és nem árt ha jóban vagyunk a szomszédainkkal sem, hisz ők az elsődleges távfelügyeleti rendszerek. Hisz ha elutazunk kulcsod adhatunk számukra, hogy esténként kapcsolják fel a lámpáinkat, tévézzenek kicsit nálunk, azt mutatva, hogy nem üres a házunk. Redőnyöket húzzák fel, majd le, szöszmötöljenek a kertben, hisz olykor ennyi is elég, hogy egy pandúr megbizonyosodjon arról: ebben a házban laknak, mindig itthon vannak!

tavfelugyeleti-kozpont

Tags: riasztó, távfelügyelet,, videós távfelügyelet, szomszédok