Ismerjük meg a kamerákat

Sokan használnak sokféle kamerát, de olykor tanácstalanul állunk, hogy vajon melyik is a legjobb? Melyik lenne a megfelelő? Ezekhez persze nagyban hozzájárulnak a fényviszonyok, a terület nagysága stb. A következőkben néhány kamerát bemutatunk röviden, hogy megismerjétek a működésüket.

  • hagyományos kamera: külső és belső területek figyelésére alkalmas, magánszemélyeknek
  • box kamera: könnyen beállíthatjuk mit és milyen közelségben akarunk látni, legtöbbször téglalap alakú, külső és belső felvételekre alkalmas, viszont este kell egy kiegészítő, hogy éjszaka is “lásson”
  • IP kamera: magában egy megfigyelőrendszer, kábelesen vagy nélküle is képes az internetre vagy számítógépünkre küldeni a felvételeket, melyeket könnyen eltárolhatunk
  • dome kamera: mennyezetre kell szerelni, fix látótere és látótávolsága van, félkör alakú
  • infra kamera: éjjel látó, tehát éjszakai is képes felvételt készíteni, bármiféle kiegészítés nélkül
  • bullet kamera: apró mérete van, megfigyeléshez ajánlott, fix optikával rendelkezik

masco avtech avm663zaptermék forrása: masco.hu

masco samsung snv7082
termék forrása: masco.hu

Ezek csak töredékei a felhozatalnak, melyek segítségünkre vannak a megfelelő megfigyelőrendszer kialakításában. Legjobb mindig ha szakember segítségét kérjük kamera vásárlás esetén. Avassuk be, hová és miért szeretnénk beszerelni, hogy ezek alapján a legjobbat tudja ajánlani. Felszerelés után is legyünk figyelmesek, ne tegyünk tárgyakat a kamera elé, ne ültessünk fát elé, ve tegyük kinyíló ajtó, ablak mögé. Biztosítsunk megfelelő terepet neki.

 

Tags: kamera,, hagyományos, ip , dome