SATEL 2015 tavaszi újdonságai

Mint minden gyártó a SATEL is igyekszik lépést tartani a felhasználói igények változásaival. Az újonnan megnyíló technológiai lehetőségek kiaknázása minden esetben izgalmas, a felhasználó kényelmét szolgáló megoldások születéséhez vezethet.

A most bemutatott újdonságok közül talán a legérdekesebb az új VERSA Plus vezérlőpanel megjelenése.

VERSA Plus

Ez a riasztóközpont a már közismert VERSA behatolásjelző központcsalád legfrissebb tagja. Igazi érdekessége abban rejlik, hogy számos az egyszerű, gyors és tiszta felszerelést, kényelmes kezelést, valamint a rendkívül rugalmas kommunikációt lehetővé tevő műszaki megoldás már a központ alaplapján, beépítve megtalálható. Ezek pl. az Ethernet modul, GSM/GPRS és PSTN kommunikátor, hangprocesszor.

VERSA Plus

A központtal felépíthető rendszer további fontos jellemzője, hogy az ABAX vagy MICRA vezeték nélküli rendszerek elemeinek felhasználásával már egy teljesen befejezett épületben vagy lakásban is tisztán és gyorsan megoldható a behatolásjelző rendszer felszerelése. Ehhez a már eddig is rendelkezésre álló vezeték nélküli érzékelők mellett már az új, az ABAX rendszerhez használható, beépített proximitykártya-olvasóval is rendelkező VERSA-LCDM-WRL rádiós kezelő is szolgálja.

Ez egyben a rendszer rugalmas, az igényeknek megfelelő későbbi átalakításának vagy bővítésének a lehetőségét is magában rejti. Emellett persze mód van a vezetékes érzékelők használatára is, de a kettő kombinálásával egy hibrid rendszer is felépíthető.

VERSA Plus

Az új rendszer nem csak a telepítés, felszerelés során nyújthat előnyöket az őt választók számára, hanem az eszközzel együtt bemutatásra került Android, iOS és Windows Mobile platformokon futtatható VERSA CONTROL mobiltelefonos alkalmazás, melynek használatával a riasztórendszer mindennapos használatában is új lehetőségek nyílnak meg. Az alkalmazás segítségével a riasztórendszer teljes körű felügyelete mellett a rendszerben bekövetkező eseményekről - riasztás, műszaki események, stb. – is valós időben szerezhetünk tudomást a most bemutatott, un. PUSH értesítések segítségével. Ez a nagyon kényelmes kezelési megoldás nem csak ehhez a riasztóközponthoz érhető el, hanem a többi VERSA központ esetében is, ehhez mindössze egy   ETHM-1 Plus Ethernet-es kommunikációs modul behatolásjelző-központhoz történő csatlakoztatására van szükség.

VERSA Plus

A központcsaláddal kapcsolatos további új fejlemény, hogy mostantól már itt is van lehetőség a rendszer kezelésének érintőképernyős kezelő segítségével történő helyi működtetésére. Erre a már eddig is elérhető, az INTEGRA központokhoz alkalmazható 4.3”-os kijelzővel bíró INT-TSG kezelő legújabb verziója alkalmas.

Természetesen nem csak a fentebb ismertetett újdonságok érkeztek most  , de talán ezek azok melyek a legnagyobb érdeklődésre számíthatnak. Persze ezzel a folyamatos modernizálás, fejlesztés korántsem zárult le. Reméljük, hogy hamarosan ismét hírt adhatunk az éppen aktuálisan megjelenő további újdonságokról.

Patak Tamás

MASCO Kft.

MASCO logo

www.masco.hu

kapcsolódó cikkek:

Provison-ISR Plug & View IP kamerák

Vigyázz, kész, tűz!

Pámikkeltés a médiában vagy tényleg megjelölik a lakásunkat a betörők?